Лідери Рейтингу відкритості Недержавних Пенсійних Фондів

Відкриті недержавні пенсійні фонди «Столичний резерв», «Резерв Рівненщини», «Резерв Тернопілля» і «Резерв Слобожанщини», управління активами яких здійснює КУА «Національний резерв», увійшли доп'ятірки лідерів Рейтингу відкритості Недержавних Пенсійних Фондів.

Про це було повідомлено на презентації Рейтингу 22 травня 2018 р., яку провів Комітет фінансового ринку та з питань соціальної відповідальності бізнесу при Торгово-промисловій палаті України.

«Рейтинг відкритості є важливим, тому що саме відкритість таких специфічних установ, як пенсійні фонди, є необхідною умовою для оцінки їх стійкості та надійності», – сказав Віталій Шапран, член Українського товариства фінансових аналітиків.

Рейтинг відкритості оцінює можливість для будь-якої заінтересованої особи отримати повну, актуальну і необхідну інформацію про недержавний пенсійний фонд на підставі даних, розміщених на сайті фонду або на сторінках обслуговуючих організацій. До Рейтингу, відповідно до затвердженої методології, включено відкриті НПФ із чистою вартістю активів від 500 тис. грн на момент його проведення.

Подивитися відео: